Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Brazilský tanec Zouk v ČR

Co to je zouk a jeho historii jsme si vysvětlili již v minulém článku. Dnes se podíváme podrobněji na to, jak se zouku daří v naší republice. Myslím, že mnozí z Vás budou překvapeni. Je nás dost, ale stále málo na to, aby se zouk tančil v každém koutě České republiky. A to my bychom hrozně moc rádi, protože jedině tak se může neustále zvyšovat kvalita našich tanečníků.

Prozatím v ČR existují dvě větší komunity tanečníků zouku, a to v Praze a v Brně. Jedna menší funguje na jihu, a to v Českých Budějovicích. Netuším, kolik nás může být celkem. Myslím si, že to bude něco kolem 300 až 400 tanečníků v celé České republice. Je to jen odhad.

V Praze máme 6 lektorských párů či lektorů zouku:

1. Carlos da Silva a Fernanda Vitoria, Lenka Neoralová - taneční Studio Hadovka, Praha 6

2. Sofie da Silva a Luciano - taneční Studio Dance Planet, Praha 5

3. Jan Valášek a Monika Vyleťalová, Lucie Dvořáková - vyučují v tanečním studiu Salsa Club, Praha 5

4. Zdeněk Kabát a Anet Peréz - taneční Studio Salsa Dance, Praha 1

5. Emilson Bernardes a Lucia Kubasová - taneční Studio Flame Dance, Praha 8

6. Láďa - taneční Studio LosCazaDoresDelRitmo, Praha 2

 V Brně se o taneční úroveň zoukerů starají manželé Lužní, taneční studio Stolárna. Dál jejich žáci Petr Skopal a Veronika Klozíková (toho času žijící v zahraničí), Petr Zlonický a Jana Žaliová a Matěj Zítka a Andrea Viktorinová. Všichni v jednom tanečním studiu.

Do Českých Budějovic jezdí pravidelně vyučovat víkendové workshopy náš velmi dobrý tanečník (žák Carlose a Sofie da Silva) a skvělý zoukový DJ, Pavel Růžička aneb DJ Brandon a jeho taneční partnerka Jitka Pohanková.

Všem těmto lidem patří obrovský dík za to, že se u nás zouk učí a tančí. Není důležité, kdo s tím začal, kdo byl první a kdo je nejlepší. Všichni jsou dobří lektoři. Každý učí jinak, a v tom je krása našeho výběru. Každý z těch lektorů Vám má co nabídnout. Někdo učí víc styling, někdo se zaměřuje víc na techniku vedení, někdo se snaží ve svých kurzech zkloubit obojí, atd.

Pro Vás, začínající, případně budoucí začínající, mám malé doporučení. Zkuste všechny a sami si vyberte. Sami si vyberte, čí styl se Vám líbí nejvíc, za vyzkoušení stojí všichni.

Během roku k nám jezdí celosvětově známí lektoři a výborní tanečníci, kteří u nás mívají různé víkendové workshopy. 4x ročně máme velké taneční kongresy, kde se sjede na jedno místo (Praha, Brno) hromada úžasných tanečníků. K vidění je mnoho tanečních vystoupení, improvizací a máte možnost si své umění vyzkoušet s tanečníky z různých koutů světa.

Mnozí z nás jezdí na kongresy i do zahraničí. Je tak možnost procestovat i kus světa a získat přátelé v zemích jako je Brazílie, Španělsko, Rusko, Německo, Velká Británie, Rakousko, ... to je jen několik z nich, je jich daleko více, kde se zouk učí a tančí.

Každý týden u nás probíhají aktuálně tři pravidelné zoukové párty, kde se tančí nejvíce zouk. Je to příležitost se potkat s ostatními zoukery (zoukoví tanečníci), vyměnit si zkušenosti s lektory, potkat nové přátelé a hlavně si vyzkoušet a natrénovat to, co jste se již naučili. Schází se tam jak začátečníci, tak pokročilí. Všichni tančí se všemi, stačí se jen nestydět a jít mezi lidi. Bohužel zatím stále platí, že máme více tanečnic, než tanečníků, takže dámy se nemusí stydět a můžou si dojít pro tanečníka, je-li zrovna volný, případně si dopředu rezervovat pár tanečků během večera.

Takže základnu máme skvělou, ne-li přímo výbornou. Prostoru, příležitostí a šancí, jak a kde se zouk naučit a procvičovat, je také dost.

Máte-li chuť se tento úžasný tanec naučit a nevíte jak na to, přijďte se za námi někdy podívat na párty, nasát atmosféru a užít si energii, kterou při tancování vydáváme.

Každé pondělí tančíme v klubu Music City, Praha 9 (metro Českomoravská) od 21:00, vstup zdarma a nekouří se tam. Hraje se jen zouk.

Každý čtvrtek tančíme v klubu Palanca, Náměstí Míru, Praha 1, OD Kotva (střecha, 5. patro), vstup zdarma, kouří se tam, ale funguje tam ventilace. Od 21:30 hodin. Hraje se mix zouku a samby gafieiry, občas bachata nebo salsa.

A každou neděli tančíme v klubu Maracas, kousek od Národní, Praha 1 (hraje se mix zouku, salsy, bachaty a merengue).

Poslední březnový víkend se u nás bude konat v řadě již 3. mezinárodní zoukový kongres, který pořádají Carlos a Sofie da Silva. Máte-li odvahu a chuť, googlete, zaplaťte si fullpass nebo přijďte omrknout alespoň párty a uvidíte, zažijete něco, co jste ještě neviděli a nikdy nezažili.

Vzpomínáte, jak jsme si psali o tom, co znamená slovo "zouk"? Jen připomenu. V překladu to znamená "párty". A na párty je hodně skvělé muziky, hodně lidí, většinou sex a alkohol. Na zoukové párty to vypadá velmi podobně. Na parketě to vypadá jako na obrovské swingers párty (opravdu to tak jen "vypadá"), z každého čiší hodně energie, vášeň, touha a obrovská chuť  tančit. Alkohol se tu také pije, ale v menší míře než na normální párty. Zouk je tanec, ve kterém je hodně důležitá rovnováha, a ta se s alkoholem v krvi drží těžko.

Těším se na všechny! Hezký den Vám přeji!

Autor: | pondělí 26.3.2012 15:30 | karma článku: 11,95 | přečteno: 2229x
  • Další články autora

Kosmetické recenze

Ve svých 31-ti letech jsem konečně objevila svět kosmetiky. Ráda bych zde psala o jednotlivých produktech, které jsem si koupila a osobně vyzkoušela. Bude se jednat jak o kosmetiku pečující (tělo, vlasy,...), tak i dekorativní kosmetiku. Svět kosmetiky mi přijde natolik fascinující a je toho tolik, že se normální člověk v tom všem zkrátka vyznat nemůže, a proto si myslím, že psaním recenzí se nic nepokazí, naopak, člověk si udělá přehled o mnohem více produktech, než by kdy sám mohl zvádnout. Já osobně pročítám mnoho blogů a koukám na různá videa a vždy se dozvím něco nového. Proto doufám, že Vám moje recenze do budoucna také přinesou nějaké nové informace.

22.3.2013 v 17:27 | Karma: 6,55 | Přečteno: 806x | Diskuse| Ona

Rozbřesk 2. část - Twilight sága

Upíři. Mnozí z Vás jistě znají. Reklamní masírka na každém kroku. Je téměř nemožné neznat upíra Edwarda a jeho milovanou Bellu. I já jsem šla na premiéru druhé části posledního dílu "Rozbřesk". A víte co? Stálo to za to!

17.11.2012 v 1:15 | Karma: 7,52 | Přečteno: 1123x | Diskuse| Osobní

Nový pražský klub La Macumba!

La Macumba je slovo afrického původu, toto slovo by se dalo přeložit do češtiny jako "kouzlo", nebo "čaroděj". V africkobrazilské kultuře se toto slovo používá jako hanlivý výraz pro černou magii. Macumba je také druh hudebního žánru Afriky. Na Kubě je to také nejvyhlášenější a nejnavštěvovanější párty klub.

7.10.2012 v 8:00 | Karma: 13,51 | Přečteno: 2454x | Diskuse| Kultura

Dovolená v Chorvatsku 2012

1.9. - 9.9.2012 jsme se vydali s partou nehrožených tanečních zelenáčů i mazáků, a mimojiné také s manžely Lužnými - mazáky všech mazáků, kteří celou akci organizovali, na dovolenou v Chorvatsku u městečka Omiš, abychom zažili nezapomenutelné. To se podařilo. Odřené ruce i nohy, dobře, že jsme se nezabili. Některé jsme málem zapomněli na jednom z ostrovů při výletě lodí. Spánek byl luxus jen některých z nás a každodenní taneční párty z nás ke konci pobytu dělaly taneční Zombie. Ale bylo to super!

6.10.2012 v 16:18 | Karma: 10,59 | Přečteno: 1704x | Diskuse| Cestování

Saunování v Praze

Jste úplně nazí v místnosti, kde je opravdu hodně, hodně teplo. Snažíte se uvolnit, zbavit se stresu a cítit se příjemně. Ale nedaří se? Mám pro Vás pár tipů jak to napravit.

5.10.2012 v 16:37 | Karma: 16,56 | Přečteno: 4634x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1844x
Člověk, žena, přítelkyně, kamarádka, dcera, tanečnice.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky

Oblíbené články